Novosti

POZIV na pohod mira „Sarajevo- Nezuk- Potočari 2017“

Published on 12. Maj 2017. under Novosti
POZIV na pohod mira „Sarajevo- Nezuk- Potočari 2017“

UG „Svjedoci svog vremena“
Broj: 1-5/17
Sarajevo, 11. 05. 2017. godine
POZIV na pohod mira „Sarajevo- Nezuk- Potočari 2017“
Poštovani,
U povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, UG „Svjedoci svog vremena“ u suradnji sa Sindikatom BHTelecoma i „JOB“-om BHTelecoma šestu godinu zaredom organiziraju pohod mira „Sarajevo- Nezuk- Potočari 2017“.
Tim povodom pozivamo Vas da ove godine uveličate ovaj događaj svojim učešćem.
Tradicionalno, pohod mira kreće trećeg jula u osam sati ispred Spomenika šehidima i poginulim borcima Armije RBiH na Dolac Malti u Sarajevu. Organizirana kolona iz Sarajeva priključit će se učesnicima Marša mira u Nezuku, odakle će nastaviti put do Potočara, gdje je dolazak planiran 11. Jula, na dan kolektivnog ukopa i dženaze žrtvama genocida.
-Naša je obaveza praštati, ali i grijeh zaboravljati. Zato pozivamo sve one koji se osjećaju fizički spremnim da uzmu učešće u ovogodišnjem pješačkom pohodu mira i na taj način sačuvaju sjećanje na nevino stradale bošnjake Srebrenice i Podrinja Pozivamo sve zainteresirane da se registriraju do 11. Juna ove godina na web portalu udruženja www.svjedocisvogvremena.ba; putem mejla svjedocisvogvremena@gmail.com ili na broj telefona 061/753-907. Troškove (spavanje u PD, hrana, piće i povratak autobusom) snosi organizator.
Trasa uključuje teško prohodne brdsko-planinske i gusto pošumljene predjele sa potocima, a prolazi se i kroz šumu sa miniranim djelovima terena. S tim u vezi se mole svi zainteresirani da se prethodno informiraju o trasi kojom će proći kolona, kao i uslovima i kodeksu ponašanja.
Organizacioni odbor

Komentari

comments

0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>